Glidmedel

Glidmedel eller glidslem är en substans som minskar friktion. Glidmedel har flera användingsområden. Vanligtvis menar man dock med glidmedel en produkt som används för att underlätta samlag eller andra sexuella aktiviteter, men även i samband med vissa medicinska undersökningar samt vid införande av mensskydd. Det finns tre huvudgrupper av glidmedel på marknaden; vatten-, olje- och silikonbaserade glidmedel.

Vattenbaserade är vanligast. Oljebaserade glidmedel har nackdelen att de löser upp latex som kondomer görs av. Vattenbaserade glidmedel är vattenlösliga. De innehåller bland annat vatten och något slags gelbildare. Vattenbaserade glidmedel är billiga och hudvänliga men har en tendens att torka ut. Effekten kommer dock tillbaka om vatten tillsätts. Ett exempel på ett vattenbaserat glidmedel är Super Slik.

Oljebaserade glidmedel har någon slags fett eller olja som bas och är därför hydrofoba. Exempel på oljebaserade glidmedel är Vaselin och olivolja. Alla oljebaserade glidmedel försämrar kondomers hållbarhet. Silikonbaserade glidmedel är dryga och effektiva men är dyra. Många kondomer har inbyggt glidmedel av silikontyp. En nackdel med silikonbaserade glidmedel är att sexleksaker som är gjorda av silikon skadas av glidmedlet.

Oljor & Glid

Vem uppskattar inte en härlig massage? När man blir berörd av någon annan, frigörs hormonet oxytocin, som får oss att må extra bra och motverkar stress, depressioner och ångest. Därför är massage och beröring den bästa och billigaste medicinen man kan ge! I vår kategori med oljor och glid, hittar du noga utvalda produkter, som antingen används som det ena eller andra, men också som är kombinerade, och passar därför utmärkt till intimare helkroppsmassager. Glidmedel är det bästa hjälpmedlen, för all typ av penetrering, både gällande sexleksaker och kroppslig.

Massageolja

Massageoljor är helt underbart på många sätt. I vårt sortiment hittar du en hel drös med massageoljor från olika tillverkare och med olika egenskaper. Vissa av våra massageoljor har smak, det vill säga, är kissable. Dessa massageoljor lämpar sig för intimare massager innehållande mysiga kyssar och slick. Våra massageoljor är noga utvalda, för att med säkerhet hålla glidet länge och smakar gott.

Vi rekommenderar att man inte använder massageolja som glidmedel. Många massageoljor innehåller ämnen som inte lämpar sig intimt, då slemhinnorna kan reagera. Som resultat av massageolja som glidmedel, kan vara svamp, torra slemhinnor och sveda. Viktigt med rätt ph värde.

Även om det finns massageoljor som är snälla mot slemhinnorna, så rekommenderar vi att man har som regel att istället använda ett glidmedel som massageolja, än att man använder en massageolja som glidmedel.

Glidmedel

I vårt sortiment hittar du glidmedel med två olika baser. Den ena är silikon och den andra är vatten. De silikonbaserade glidmedlen vi har, håller glidet extra länge och kan användas över hela kroppen!

Det man ska tänka på är att inte använda silikonbaserade glidmedel till mjuka sexleksaker, för att vissa material reagerar på silikonet, och kan då torka ut, smälta eller missformas. Ha därför alltid som regel att bara använda vattenbaserade glidmedel till mjuka sexleksaker.

Vattenbaserade glidmedel, är precis vad det låter som, glidmedel som framställs på vatten. Många glidmedel med smak är just vattenbaserade och är kissable. Den enda nackdelen som finns med vattenbaserade glidmedel, är att de efter ett tag dunstar, och blir lätt klibbiga och klistriga. Vi har valt ut de vattenbaserade glidmedel som vi anser är absolut bäst! Däribland är konsistens, glid och innehåll otroligt viktigt!

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *