Knipkulor

Dessa otroligt effektiva och hälsosamma kulor kallas även Geishakulor. Knipkulor hjälper till att stärka bäckenbottenmuskulaturen, vilket medför en massa hälsosamma effekter. Knipkulor hjälper bland annat till med att göra vaginan tightare, motverka urinläckage och ger starkare orgasmer.

Knipkulor är ungefär 1,5 cm i diameter alltså väldigt små, men de gör ordentlig nytta! Kulorna, som säljs i par, finns i mängder av material, men gemensamt för dem alla är att de har en ganska tung vikt.

Vi rekommenderar att man börjar med en av kulorna, och att man har den i sig ungefär 15 – 20 minuter. Om man är helt nybörjare, så kan det bli en för stor utmaning att röra sig med kulan i sig, så då kan man ha den när man tittar på tv eller liknande. Tyngdlagen kommer oavsett göra att kulan börjar falla. När man inte tycker att stillasittandet är en utmaning längre, så går man över till att röra sig med kulan i sig.

När man kan behärska en kula och den inte faller ur när man rör sig, så för man in dem båda två.

Materialen i kulorna varierar, men gemensamt för dem allihopa, är att om man låter dem falla rakt på ett golv, så är risken stor att de spricker. Därför rekommenderar vi att man står på knä i sängen, över en matta eller annat mjukt underlag, och slappnar av i de vaginalamusklerna, så faller kulorna ur automatiskt.

Stimulanskulor

Dessa kulor sitter ihop med ett snöre, men de hjälper också till att stärka bäckenbottenmusklerna. Dock, är de inte riktigt lika effektiva som de mindre.

Stimulanskulor, eller vibro-balls, har fått sitt namn tackvare att tyngden i varje kula, slår mot det yttre skalet när man rör sig, vilket känns som vibrationer. Alltså förenar dessa kulor nytta med nöje!

Varje gång det blir en vibro-effekt, drar musklerna i vaginan automatiskt ihop sig, vilket resulterar i träning.

Stimulanskulor finns i olika material, storlekar och vikt. De som blivit populärast är de i hårdplast, detta tackvare Fifty Shades Of Grey, där Anastasia får ett par stimulanskulor av Christian, och bär dem på en fest.

”Att träna med stimulans- eller knipkulor innan en förlossning, gör att förlossningen går lättare! Samma muskler som man använder när man krystar, tränas upp genom knipövningar.” Oavsett vilken ålder man är i, eller om man redan har problem med läckage, så är det aldrig för sent att börja använda knipkulor! Knip- och stimulanskulor ökar även blodgenomströmningen i vaginan, vilket gör att läkeprocessen efter en förlossning går snabbare.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *